Večerja pod Alpami

english-language

Večerja pod Alpami je dogodek, ki ga vsako leto priredimo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki vam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed naših restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki.


Vabilo na Večerjo pod Alpami,

sreda, 8. maj 2019, ob 19. uri

Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora

Letos Kranjska Gora gosti že 4. Mednarodni kulinarični festival, ki bo v to slovensko alpsko destinacijo pritegnil več kot osemdeset kuharjev iz enajstih držav sveta. Ob tekmovalnem programu se bodo zvrstili številni spremljevalni dogodki, nedvomno pa kulinarični vrhunec festivala predstavlja Večerja pod Alpami.
V sredo, 8. maja, se bo v kuhinji Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora zbrala mednarodno obarvana zasedba priznanih chefov, ki bo posebej za to priložnost za goste pripravila XY-hodni degustacijski menu.
Skupaj s Klemnom Droletomvodjo kuhinje Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, se bodo pod Večerjo pod Alpami podpisali:

4 kuharji

Klemen Drole is Slovenije (Ramada Hotel & Suites, Kranjska Gora).

Klemen Drole skrbi za zadovoljstvo Hit Alpineinih hotelskih gostov. Navdušenje za poklic kuharja izhaja iz domače kuhinje, kasneje pa je preko šolanja in odličnih mentorjev še bolj vzljubil poklic. Je tudi mednaodni sodnik s certifikatom WACSa, najbolj pa uživa v kulinarični artistiki.

Fabricio Vežnaver iz Hrvaške (restavracija Pergola, Savudrija)

Fabricio Vežnaver je lastnik in vodja kuhinje restavracije Pergola na Hrvaškem. Ideje črpa iz starih domačih receptov, ki jih z lokalnimi okusi povezuje v sodobne kulinarične kreacije.
Vodnik Gault&Millau Hrvaška je chefu Vežnaverju dodelil 3 kape.

Dalibor Janačkovič iz Slovenije (restavracija Calypso, Resort Perla, Nova Gorica)

Dalibor Janačković vodi predano ekipo kuharjev v Perlini restavraciji Calypso, ki po ocenah kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija velja za najboljšo hotelsko restavracijo pri nas. Ljubezni do kuhanja se je nalezel od mame, v kuhinji pa prisega na lokalno pridelana živila.

Ilaria Gentile iz Italije (slaščičarna Ily, Trst)

Ilaria Gentile (za prijatelje Ily) je svojo slaščičarsko pot začela leta 2014, odtlej pa se redno izpopolnjuje na različnih tečajih slaščičarskih mojstrov AMPI. Pred kratkim je v Trstu odprla svojo slaščičarno z veliko izbiro sladic, tudi takih brez glutena.
O eno-gastronomskih zgodbah naše dežele, ki so predstavljene v prvem neodvisnem mednarodnem gastronomskem vodniku Gault & Millau Slovenija, pa bo ob večerji spregovorila gospa Mira Šemić, direktorica tega uglednega združenja.

Cena večerje z vinsko spremljavo znaša 45 € za osebo.

Rezervacije sprejema Aida Kadič, vodja Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora: m 041 267 082, aida.kadic@hit-alpinea.si.
Prijazno vas vabim na zanimivo kulinarično doživetje,
na Večerjo pod Alpami.
Dobrodošli v Kranjski Gori!
Milan Sajovic,
direktor družbe Hit Alpinea

2018

Večerja, kjer bodo kuhali 3 različni kuharji iz 3 držav – 9.5.2018, 19.30 v Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora. 

4-hodni meni z vini 39 EUR

MILOS JOVANOVIĆ, Srbija (predjed)

GREGA ROZMAN, Slovenija (glavna jed)

ERICH GLAVICA, Hrvaška (sladica)


Kdo nam je kuhal na preteklih dogodkih?

2017

Tri narodnosti, trije različni stili in trije hodi. Skupni imenovalec: vrhunsko kulinarično doživetje!

Restavracija Napoli Kranjska Gora, 9.5.2017 ob 19:30 uri

Cena: 35 € na osebo (vključena vrhunska vina Erzetič)

Rezervacije: festival@hit-alpinea.si 

Pohitite, število mest je omejeno, kulinarični užitki ob eklektični mešanici kuharjev pa zagotovljeni. Scenaristi celovečernega razvajanja so…

Nikola Mishovski vecerja 3 šefovGlavna jed

Chef Nikola Mishkovski

Kulinarični mojster in zmagovalec prvega makedonskega kuharskega šova, ki ga je predvajala nacionalna televizija, kjer je premagal konkurenco priznanih makedonskih kuharjev. Dolg seznam odličji zaključujeta nedavno osvojeni naziv Master Chef hrvaške zveze SKMER in zlata medalja na tekmovanju Bosanski Dukat.  Je šef kuhinje v Chateau Kamnik Wineriy Skopje, veliko poudarka pa daje tudi na prenašanje kuharskega znanja na mlajše generacije.

Draga ŠljivičPredjed

Chef Dragan Šljivić  

Eden izmed najboljših kuharjev v Bosni in Hercegovini, zaposlen v presti žni restavraciji Monogram v Banja Luki. Dobitnik mnogih priznanj, kolajn in pokalov na mednarodnih
kuharskih tekmovanjih, leta 2015 pa je osvojil prestižni pokal internacionalnih kuharjev evropskih regij – IKKAR.

Sladica 

Chef Robert Kristan

Lokalni slaščičarski matador, mojster zlaganja sladic in pečenja potic, gostom naših hotelov najbolje poznan kot človek, ki postavi piko na i vsakemu obroku. Bivši vodja slaščičarne v podjetju Kaval Group, ob odprtju novega hotela Prisank 5 let šef kuhinje, dobitnik vseh odtenkov medalj na Gostinsko turističnih zborih, trenutno pa zaposlen v kranjskogorskem podjetju Hit Alpinea, kjer s sladkimi pregrehami razvaja goste številnih hotelov.

Pozdrav iz kuhinje

Presenečenje!

Vinska spremljava: VINA ERZETIČ

Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke. Iz roda v rod gre naša pot, ki je že vse od leta 1725 povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom, predvsem pa z ljubeznijo do Brd in do zemlje.

Print


2016

HRVOJE ŽIROJEVIĆ (HR)

Kuhar, ki najbolj uživa v pripravi mediteranskih jedi. Poleg ustvarjanja in razvajanja gostov na Hvaru, večkrat predstavlja hrvaško kuhinjo po svetu, kuhal pa je tudi za znane osebnosti kot so Andriy Shevchenko, Beyonce, Novak Đoković, jordanski princ in princ Savdske Arabije. Večkrat mednarodno nagrajeni kuharski mojster med drugim tudi predava na Hrvaški kuharski akademiji.

MARC PAVEL (ITA)

Podpredsednik Združenja kuharjev Trst je izredno živahen in uživa v kuhanju. Redno se udeležuje najrazličnejših tekmovanj tako doma kot v tujini. Na enem izmed njih je bil celo proglašen za »kuharja leta 2012«. Je lastnik restavracije v Trstu, vinski svetovalec (sommelier) ter član Združenja someljejev Italije.

ALMA REKIĆ (SLO)

Kuhanje je njena strast in življenje. Z veliko vloženega truda in dela je postala ena najbolj prepoznavnih slaščičark Slovenije. Dosegla je trak kakovosti in ga oplemenitila s srebrom, se udeležila več svetovnih tekmovanj ter kuharske olimpijade, kjer so bili v sladicah zlati. Ima naziv Master Chef, zato je tudi master chef sodnica na tekmovanjih za profesionalne kuharje. Je tudi vodja gostinstva v Grand hotelu Union v Ljubljani. Njen življenski cilj je imeti slaščičarsko akademijo.

Vinska spremljava: VINA ŠTOKA

Več kot 200 let stara kmetija Štoka leži v Krajni vasi. Na stari domačiji, ki je tudi eko kmetija, že peta generacija neguje vino, s poudarkom na teranu.