Kulinarično doživetje pod Alpami

english-language

Kulinarično doživetje pod Alpami je dogodek, ki ga vsako leto priredimo v času tekmovanja. Kuharski strokovnjaki vam avtoriteto nad krožniki razkažejo v eni izmed naših restavracij v spremljavi vrhunskih vin. Dogodek imenitno zaokroži vikend kulinaričnih razvajanj, predvsem pa ponudi priložnost za sprostitev in druženje ob vrhunski kulinariki.


2018

Večerja, kjer bodo kuhali 3 različni kuharji iz 3 držav – 9.5.2018, 19.30 v Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora. 

4-hodni meni z vini 39 EUR

MILOS JOVANOVIĆ, Srbija (predjed)

GREGA ROZMAN, Slovenija (glavna jed)

ERICH GLAVICA, Hrvaška (sladica)

 


Kdo nam je kuhal na preteklih dogodkih?

2017

Tri narodnosti, trije različni stili in trije hodi. Skupni imenovalec: vrhunsko kulinarično doživetje!

Restavracija Napoli Kranjska Gora, 9.5.2017 ob 19:30 uri

Cena: 35 € na osebo (vključena vrhunska vina Erzetič)

Rezervacije: festival@hit-alpinea.si 

Pohitite, število mest je omejeno, kulinarični užitki ob eklektični mešanici kuharjev pa zagotovljeni. Scenaristi celovečernega razvajanja so…

Nikola Mishovski vecerja 3 šefovGlavna jed

Chef Nikola Mishkovski

Kulinarični mojster in zmagovalec prvega makedonskega kuharskega šova, ki ga je predvajala nacionalna televizija, kjer je premagal konkurenco priznanih makedonskih kuharjev. Dolg seznam odličji zaključujeta nedavno osvojeni naziv Master Chef hrvaške zveze SKMER in zlata medalja na tekmovanju Bosanski Dukat.  Je šef kuhinje v Chateau Kamnik Wineriy Skopje, veliko poudarka pa daje tudi na prenašanje kuharskega znanja na mlajše generacije.

Draga ŠljivičPredjed

Chef Dragan Šljivić  

Eden izmed najboljših kuharjev v Bosni in Hercegovini, zaposlen v presti žni restavraciji Monogram v Banja Luki. Dobitnik mnogih priznanj, kolajn in pokalov na mednarodnih
kuharskih tekmovanjih, leta 2015 pa je osvojil prestižni pokal internacionalnih kuharjev evropskih regij – IKKAR.

Sladica 

Chef Robert Kristan

Lokalni slaščičarski matador, mojster zlaganja sladic in pečenja potic, gostom naših hotelov najbolje poznan kot človek, ki postavi piko na i vsakemu obroku. Bivši vodja slaščičarne v podjetju Kaval Group, ob odprtju novega hotela Prisank 5 let šef kuhinje, dobitnik vseh odtenkov medalj na Gostinsko turističnih zborih, trenutno pa zaposlen v kranjskogorskem podjetju Hit Alpinea, kjer s sladkimi pregrehami razvaja goste številnih hotelov.

Pozdrav iz kuhinje

Presenečenje!

Vinska spremljava: VINA ERZETIČ

Znanja ne moreš kupiti. Tudi ljubezni ne. Celo življenje se učimo, sprejemamo izkušnje staršev in jih prenašamo na otroke. Iz roda v rod gre naša pot, ki je že vse od leta 1725 povezana z naravo, vinogradništvom in vinarstvom, predvsem pa z ljubeznijo do Brd in do zemlje.

Print


2016

HRVOJE ŽIROJEVIĆ (HR)

Kuhar, ki najbolj uživa v pripravi mediteranskih jedi. Poleg ustvarjanja in razvajanja gostov na Hvaru, večkrat predstavlja hrvaško kuhinjo po svetu, kuhal pa je tudi za znane osebnosti kot so Andriy Shevchenko, Beyonce, Novak Đoković, jordanski princ in princ Savdske Arabije. Večkrat mednarodno nagrajeni kuharski mojster med drugim tudi predava na Hrvaški kuharski akademiji.

MARC PAVEL (ITA)

Podpredsednik Združenja kuharjev Trst je izredno živahen in uživa v kuhanju. Redno se udeležuje najrazličnejših tekmovanj tako doma kot v tujini. Na enem izmed njih je bil celo proglašen za »kuharja leta 2012«. Je lastnik restavracije v Trstu, vinski svetovalec (sommelier) ter član Združenja someljejev Italije.

ALMA REKIĆ (SLO)

Kuhanje je njena strast in življenje. Z veliko vloženega truda in dela je postala ena najbolj prepoznavnih slaščičark Slovenije. Dosegla je trak kakovosti in ga oplemenitila s srebrom, se udeležila več svetovnih tekmovanj ter kuharske olimpijade, kjer so bili v sladicah zlati. Ima naziv Master Chef, zato je tudi master chef sodnica na tekmovanjih za profesionalne kuharje. Je tudi vodja gostinstva v Grand hotelu Union v Ljubljani. Njen življenski cilj je imeti slaščičarsko akademijo.

Vinska spremljava: VINA ŠTOKA

Več kot 200 let stara kmetija Štoka leži v Krajni vasi. Na stari domačiji, ki je tudi eko kmetija, že peta generacija neguje vino, s poudarkom na teranu.


Advertisements