4. Mednarodni kulinarični festival 2019

Spoštovani ljubitelji kulinarike, z veseljem vam sporočamo, da se Mednarodni kulinarični festival vrača v Zgornjesavsko dolino tudi v letu 2019 in sicer v svoji četrti izvedbi! Na sporedu bo med 7. in 10.majem 2019, v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora, tudi tokrat v režiji Hit Alpinee.

Prireditev se je razvila v enega rednih dogodkov s področja kulinarike v Sloveniji. Tekmovalni del bo v hotelu Ramada Resort Kranjska Gora potekal 8. in 9. maja od 7. do 19. ure.

Preko 80 tekmovalcev iz 11 držav se bo pomerilo v štirih kategorijah: priprava nacionalne jedi na sodoben način (iz države tekmovalca), priprava jedi – moderna kuhinja, artistika in slaščičarstvo.

Vljudno vas vabimo na ogled tekmovanj.

Komisijam, ki bodo tekmovanje ocenjevale, bo predsedoval Iztok Legat, častni član Svetovne kuharske zveze WACS, kot gost festivala pa bo dogajanje spremljal predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Tomaž Vozelj.

V letošnjem letu smo festivalskemu dogajanju dodali nove spremljajoče vsebine: »kulinarični masterclass«, ki ga bo vodil chef Simon Bertoncelj (bivši član slovenske olimpijske kuharske reprezentance), o tem kako Slovenijo predstavlja prvi neodvisni mednarodni gastronomski vodnik pa bo spregovorila Mira Šemić, direktorica Gault & Millau Slovenija.

Še posebej nas veseli, da bo tudi v letošnjem letu na otvoritvi Festivala, ki bo v torek, 7. maja, ob 18. uri, na terasi hotela Ramada Resort, sodelovalo lepo število ponudnikov gostinskih storitev z destinacije. Sodelovanja smo iskreno veseli in prepričani smo, da daje posebni pečat celemu dogodku.

Z veseljem odgovorimo na morebitna dodatna vprašanja; prosimo vas, da jih naslovite na go. Aido Kadič, vodjo hotela (041 267 082, aida.kadic@hit-alpinea.si).

Prisrčno dobrodošli,

Hit Alpinea Kranjska Gora

Milan Sajovic, direktor


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s