Kranjskogorski dnevi kulinarike “in še žlička Vegete”

V Kranjski Gori bo kmalu zadišalo. V hotelu Ramada Resort smo pripravljeni na drugi kulinarični festival, na katerega je zaenkrat prijavljenih več kot 50 tekmovalcev iz šestih držav. Največjo rast smo letos zabeležili v kategoriji »Junior«, medtem ko zamudniki svojo prijavo lahko še vedno oddajo.

Priznana sodniška ekipa in prvi obraz Vegete

Stevo Karapandža
Stevo Karapandža

Pisani sodniški zasedbi, ki prihaja iz osmih držav, se je te dni pridružil tudi prvi obraz znane blagovne znamke Vegeta, Stevo Karapandža. Najpopularnejši kuhar bivše Jugoslavije je bil v anketi, izvedeni leta 2003 v tedniku Nacional, izglasovan kot deseti največji Hrvat na lestvici, katero začenjata Josip Broz Tito in Nikola Tesla. Širši javnosti je postal poznan v oddaji »Male skrivnosti velikih kuhinjskih mojstrov« pod pokroviteljstvom Podravke in njene Vegete. Stevo je zase dejal, da so ga v Podravki izbrali kot promotorja ikonične začimbe zato, ker je imel med desetimi kandidati najboljši smisel za izražanje in najbolj urejene nohte…

thomas-gugler
Thomas Gugler, predsednik WACS

Med sodniško ekipo pa je lastnik najbolj zvenečega imena in naziva gospod Thomas Gugler, predsednik WACS (World Association of Chefs Societies). Če v normalni situaciji zaleže, da o kuharju naštejemo par glavnih odličji, pri Thomasu to zaradi številčnosti ne pride v poštev. Skupni izplen več kot 170 zlatih medalj in 750 različnih nagrad ter priznanj je neprekosljiv dosežek, gospod Gugler pa prava sodniška avtoriteta, katere mnenje se bo vtisnilo v spomin vsem tekmovalcem.

Pester spremljevalni program

Tekmovanjem, ki se bodo odvijala devetega in desetega maja tekom celega dneva, se je letos v Kranjski Gori pridružilo še finale Tuševe kuharske zvezde, v torek pa bo na sporedu tudi Večerja s TOP3 šefi. Kulinaričnim strokovnjakom iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Makedonije se je pridružil Italjan Luca Gioiello, ki bo posrbel za pozdrav iz kuhinje, hrano pa bodo dopolnjevala vina Erzetič in aperitivi priznane znamke Monogram.

Kulinarični navdušenci in ostali radovedneži – vabljeni v Kranjsko Goro med 8.5. in 11.5.2017!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s